Univers Perche 2023 Poster 2023.08.07Univers Perche 2023 Poster 2023.08.07
©Univers Perche 2023 Poster 2023.08.07

L'Univers Perche door Le Dévoluy

13 januari 2024

Op 13 januari 2024 organiseert Dévoluy een etappe van de Crédit Mutuel Perche Élite Tour, een internationale polsstokhoogspringwedstrijd onder de naam “Univers Perche by Le Dévoluy”.
Met de steun van de club Gap Hautes-Alpes Athlétisme, de vereniging van Dénivoluy, het Office du Tourisme en de gemeente Dévoluy wordt de wedstrijd gehouden in het sportcentrum Superdévoluy.

Wat is de Perche Élite Tour?
Eerst en vooral is het een nationaal circuit met 5 etappes in 2024. De etappe van Dévoluy opent het seizoen en is de enige in Zuid-Frankrijk (en de enige in de bergen), samen met Bordeaux, Lille, Clermont-Ferrand en Rouen.
Deze wedstrijd brengt de beste polsstokhoogspringers ter wereld en in Frankrijk samen, die er in de eerste plaats naartoe gaan om zich voor te bereiden op hun seizoen en de Olympische Spelen van 2024. Het is meer dan alleen een wedstrijd, het is ook een echte show waar de lawine van records vaak wordt gecombineerd met een spektakel voor liefhebbers van de discipline of nieuwsgierige bezoekers.
Een aantal headliners zal aanwezig zijn, zoals hieronder opgesomd.

Alle wedstrijdenin het sportcentrumin Superdévoluy
Vanaf 15.00 uur13 januari2024
Een ceremonieopeningniet te missen!
2elitewedstrijdenF en H
Meer dan100atleten
niet te missen!

Elite wedstrijden

  • 15.00 uur: Elite B Vrouwen en Mannen competitie
  • 19.00 uur: Elite Vrouwen en Mannen

Reserveer je ticket hieronder!

Tickets beschikbaar op de dag zelf, afhankelijk van beschikbaarheid (€10).

Zal aanwezig zijn :

In de mannencompetitie zou de show net zo goed moeten zijn als de verwachte atleten.
China’s Jie Yao, met een lengte van 5m82, zou het goed moeten doen. Net als Ethan Cormont, die dit jaar 5e werd op de Europese indoorkampioenschappen. Baptiste Thiery, tweede op de Franse elite kampioenschappen van 2023 met een record van 5,72 m, en Robin Emig, tweede op de Europese kampioenschappen van 2023, zouden het podium kunnen delen.

Bij de vrouwen verdedigt Ninon Chapelle haar Franse record van 4.75m. De atlete, 6 keer Frans Elite-kampioene en 13 keer geselecteerd voor het Franse nationale team, zou de hoogste trede van het podium moeten halen.
Ook de moeite waard is Marie Julie Bonnin, Europees U23-kampioene in 2023 en drie keer geselecteerd voor het Franse seniorenteam, met een persoonlijk record van 4.55m. Albane Dordain en Bérénice Petit, tweevoudig wereldkampioene op de universiteit, maken ook kans op een podiumplaats.

Maar ook…

Een sportief en educatief project voor jongeren
De Perche Élite Tour wordt voorafgegaan door een educatieve week voor jongeren uit de regio Haute-Alpes. Zo kunnen ze 3 thema’s ontdekken: sport, gezondheid en milieu door middel van workshops, debatten, rollenspellen, uitwisselingen en het delen van ervaringen.

Nog meer emoties

Sluiten