Devoluy©aeropeaks (11)Devoluy©aeropeaks (11)
©Devoluy©aeropeaks (11)
Skiën op de

Maanplateau van Bure

Als zuidelijke barrière van het massief staat het als een op het eerste gezicht onneembare vesting. Maar zijn top trekt nieuwsgierigheid aan. Een reis naar een andere dimensie met een science-fiction gevoel. Skiën op het Plateau de Bure is een unieke ervaring, die goede oefening in toerskiën vereist. Maar het is de moeite waard: een 360 graden uitzicht zonder obstakels in de wijde omtrek wordt geboden aan de moedigsten.

Verdienen

de show

U zult eerst een van de ingangen van dit fort moeten bereiken. Vanuit Le Dévoluy zijn er twee belangrijke mogelijkheden: via “la Fenêtre” die toegankelijk is vanuit het skigebied, of via de combe Ratin.

U ontdekt ook het IRAM-observatorium: twaalf stalen reuzen die op het heelal zijn geklonken. Wacht even en je ziet ze hun gesynchroniseerde dans uitvoeren. Je begint dan het maanplateau over te steken, richting de top. Daarboven, na een laatste inspanning, wacht het langverwachte panorama.

gebied

reuzen

Een echt balkon tussen de bergen, de Pic de Bure biedt een uitzicht van de Verdon naar de Vercors via de Écrins. Het is de plek waar klimmers, bergbeklimmers, paragliders en zweefvliegers elkaar tegenkomen.

Kijk uit naar de passerende steenarend, die soms een aerobatische show komt geven aan bezoekers. Een unieke natuurlijke ruimte, bewaard door zijn steile wanden. U daalt af via de Combe Ratin, heel klein in het midden van de kalksteenwanden, om uw wandeling te beëindigen in het Bois Rond. U zult een verscheidenheid aan uitzonderlijke landschappen hebben verkend.

Wandelen in de Dévoluy

het is

Routeswilde
Landschappenadembenemend
Ongewone uitstapjesin de churums

Het is mogelijk, om het positieve hoogteverschil te verkorten, om via de liften van het skigebied te gaan. Wees echter voorzichtig: de passage van “la Fenêtre” is technisch, en vereist stijgijzers en voorzichtigheid.

Een goede start maken

Goed voorbereidenzijn vrijlating

Omdat het geheim van een geslaagde skitocht de voorbereiding is, volgen hier enkele punten om te onthouden:

  • het is belangrijk om vooraf informatie in te winnen over meteorologische en nivologische omstandigheden. Météo France biedt een avalanchebulletin per sector. Ga niet als er storm wordt voorspeld.
  • Rust jezelf uit met avalanche reddingsuitrusting; schop, sonde, lawine transceiver, en eventueel airbag.
  • laat u in geval van twijfel begeleiden door een van de hiernaast vermelde gidsen
  • voorkom dat uw route en uw geschatte tijd van terugkomst niet bekend zijn.
  • vertrek altijd met iets te eten en te drinken! Onze Dévoluy producenten zorgen voor de beste picnic 100% local, vind ze tegenover.
Focus op

De chourums

Het massief van Dévoluy, een echte kathedraal van steen, telt honderden ondergrondse gewelven. Dit zijn de chourums. Verschillende daarvan doorkruisen de berg van de ene kant naar de andere, waardoor in de winter sneeuw kan binnendringen en een weg wordt geopend voor avontuurlijke skiërs. Dit is met name het geval bij de heroïsche oversteek op de hellingen van het Bure-plateau.

Meer emoties

Sluiten