Domaine Nordique Schade Sunset ©ot Le Dévoluy 17 12 2021 Drone 21Domaine Nordique Schade Sunset ©ot Le Dévoluy 17 12 2021 Drone 21
©Domaine Nordique Schade Sunset ©ot Le Dévoluy 17 12 2021 Drone 21
Sneeuwschoenwandeling

in het maanlicht.

De dag gaat langzaam onder boven de reuzen van Dévoluy, de sneeuwruimers staan op het punt te beginnen met hun sweep, de bestellingen van warme chocolademelk en fondue lopen goed in de winkels. Waarom niet profiteren van dit einde van de dag om de rustgevende ervaring van een sneeuwschoenwandeling in het maanlicht te proberen?

Solo of in

kleine groep

Op dit moment van de dag biedt de natuur een rustgevend moment: weinig mensen om je heen, het gedempte licht van de maan, geen lawaai of alleen dat van de fauna om je heen. Je weet niet welke richting je moet kiezen? Vraag het de berggidsen, zij zullen u wegleiden van de gebaande paden!

Uitstapjes

thema sneeuwschoenen

De professionals van Dévoluy staan tot uw beschikking om u een onvergetelijke afsluiting van de dag te bieden.
Er worden verschillende thematische sneeuwschoenwandelingen voorgesteld: rond de fauna natuurlijk, winterflora, geologie, enz.
Alle wandelingen worden aangepast aan de grootte van de groep en het niveau ervan. Er wordt gezorgd voor materiaal en er kan voor carpooling worden gezorgd als de oefenplaats dat vereist.

De essentie

3 toegangsdeurenvan uw keuze

Vanaf de Col du Festre, Superdévoluy of La Joue du Loup, kies uw vertrekpunt!

Professionalsliefhebbers

Om meer te weten te komen over Le Dévoluy, neem een gids!

Diverse verhuurpuntenvan apparatuur

Als je alleen wilt oefenen en geen uitrusting hebt, reserveer dan je uitrusting bij onze partners.

Laten we de multi-activiteiten routes delen!
Om uw uitstapjes leuk te houden en er het maximale uit te halen, laten we hoffelijk en respectvol met elkaar omgaan 😉
De multi-activiteiten routes kunnen elkaar kruisen of over langlaufloipes lopen. In dat geval heeft de skiër voorrang!
Langlaufloipes en -routes zijn alleen voor skiërs gereserveerd.
Binnen de fat bikes moet u uw snelheid beheersen en uw komst aankondigen. Denk eraan, je hebt nooit voorrang. Uw viervoeters zijn welkom, maar alleen op routes met meerdere activiteiten en aangelijnd.

Een woord van Tristan, spoorzoeker in het Scandinavische gebied

Alles wat u moet weten over Noords skiën

20 km gemarkeerde paden7 gratis multi-activiteiten routes

Begin vanaf Superdévoluy, La Joue du Loup of de Col du Festre:

  • Tour du Puy: deze route is 3,4 km lang en biedt een vrij uitzicht op de berg Faraut die de grens met de Champsaur aangeeft.
  • Le Puy : de 0,8 km zijn de gelegenheid om een beetje hoogte te nemen om u te verheffen voor de top en het plateau van Bure, en zo te genieten van een uitzicht IM-PRE-NABLE !
  • Traversée Superdévoluy-La Joue du Loup : een goede manier om een frisse neus te halen en een algemeen uitzicht op het hele massief te bieden ! Gedurende 5,9 km ontdekt u in uw eigen tempo de magie van een beschermd gebied en geniet u van een open ruimte bij de Collet du Tât!
  • Boucle des Chaumattes: u bent aan de kant van La Joue du Loup en u wilt niet te ver gaan? Deze route is voor jou! 1.1km, dat is alles! Deze route ligt ver van het sneeuwfront en de huizen en brengt u naar de besneeuwde vlakte.
  • Traversée Le Festre – La Joue du Loup: laat uw auto achter op de col du Festre en neem vervolgens de multi-activiteitenroute. De 5,5 km leidt u naar La Joue du Loup! Beginners, amateurs en niet-experts hoeven zich geen zorgen te maken, de route is voor u uitgestippeld! Geen verplichte richting, het is aan jou om te kiezen welke het beste bij je past… Ons kleine devoluard advies: geef de voorkeur aan zonsopgang of zonsondergang.
  • Les Danons: een variant op het vorige circuit, deze route van 1,5 km brengt u naar de hellingen van de Col du Festre. Strek uw benen voordat u stopt voor een koffie bij het huis van de pas van Festre.
  • Les Garcins: dezelfde naam als het gehucht dat wordt doorkruist om vanuit Veynes toegang te krijgen tot de Dévoluy, de lus Garcins van 1,5 km biedt een moment van rust aan de voet van de berg Aurouze.
Focus op

Onze producenten en ambachtslieden

Het zijn brouwers, merinoswolproducenten, snijders, kaasmakers, enz. Profiteer van uw verblijf om de deur van hun boerderij of werkplaats open te duwen en hun knowhow te ontdekken. De vereniging Couleurs Dévoluy groepeert de meeste van hen.

Sluiten