Domaine Skiable Ski ©arzurmichaëlphotographie Bd (3)Domaine Skiable Ski ©arzurmichaëlphotographie Bd (3)
©Domaine Skiable Ski ©arzurmichaëlphotographie Bd (3)|Arzur michael
100 km skiën

om naar beneden te lopen.

Genesteld in het hart van het Bure plateau, kijkt het Dévoluy skigebied uit over het massief, een echt balkon met panoramisch uitzicht. U kunt skiën op de pistes van Superdévoluy en La Joue du Loup, midden in een reis met de stenen reuzen van de zuidelijke Alpen: Bure, Obiou, Grand Ferrand, Écrins en Vercors.

Een fabelachtige

speelveld

De zon kwam net op. De trimmers en hun nachtmachines hebben een gigantische speeltuin van 2000 hectare achtergelaten, alleen voor jou. Vanuit La Joue du Loup of Superdévoluy vertrekt u voor een volledige en sportieve dag: u begint met een opwarming op het lager gelegen deel van het domein, op de grote bospaden. Profiteer van de lunch voor een panoramische pauze op het terras van een van de hooggelegen restaurants, of in de reusachtige hangmat op de top van de Fontettes. Daarna vervolgt u de dag op hoogte, op de nog verse sneeuw, omringd door de natuurlijke kathedralen van het Bure plateau.

Er zijn

Voor alle smaken

Het alpine domein Dévoluy bestaat uit 53 pistes van groen tot zwart. Ben je een fan van sportprestaties? Twee routes met een verticale val van 1000 meter wachten op u. Wilt u het skiën ontdekken? Het hele gebied kan geskied worden op de blauwe pistes, om het panorama voor iedereen toegankelijk te maken. Op zoek naar sensatie? Het sneeuwpark is voor u gemaakt, met liefde gemaakt door onze pistiers. De kleintjes kunnen oefenen op de sneeuwtuinen.

Een goede start maken

Off-roadVoor jezelf zorgenen anderen

Skiën buiten de gemarkeerde pistes is op eigen risico. Het verdient aanbeveling zich uit te rusten met een lawine-reddingsuitrusting en zich te informeren over het lawinegevaar. Sommige gidsen in Dévoluy bieden freeride skilessen aan, vind ze aan de overkant.

 

Off-piste skiën moet ook worden beoefend met respect voor de natuur. Tranquility zones zijn soms afgebakend, waar de toegang formeel verboden is. Veel soorten, waarvan sommige bedreigd zijn, zoeken in de winter hun toevlucht in beboste gebieden. Wees waakzaam, vooral na zware sneeuwval en bij extreme kou.

 

Tot slot wordt skiën in het gebied buiten de openingstijden sterk afgeraden. Grooming machines en hun lierkabels vormen een aanzienlijk risico voor skiërs.

Meer emoties

Sluiten