Paragliding (7)DCIM104DRIFT
©DCIM104DRIFT
Bewonder het Dévoluy-massief

vanuit de lucht.

Heb je nooit de sprong gewaagd? Niet degene die je in de leegte duwt, maar degene die je het gevoel geeft dat je vliegt. Per paraglider, te voet of op ski’s beleeft u een onvergetelijk moment waar spanning en sensatie zich vermengen met verwondering. Waag de sprong! Je zult niet meer naar beneden willen!

Wow effect

gegarandeerd

Het is echt iets anders. Daarboven kunt u het prachtige hoefijzer van het massief ten volle bewonderen. Van de Pic de Bure naar de Obiou, langs de kop van Garnesier of die van Claudel, de reuzen van de Dévoluy zullen plotseling heel dichtbij lijken.

Ga je opwarmen, let op de instructies die je krijgt, haal diep adem en lanceer jezelf. Een paar stappen vooruit, dan is het zweefvliegtuig al snel boven je hoofd, maak het je gemakkelijk in het harnas en doe vooral je ogen wijd open!

Voor een vlucht

in alle veiligheid

In het dal, op het skigebied of hoger, waarom niet vanaf het plateau van Bure, als uw niveau het toelaat, instappen met Parapente Max. Het is David die je zal vergezellen. Met 20 jaar ervaring biedt hij u een eerste tandemvlucht van 10 minuten en een vlucht van maximaal 2 uur.

De uitrusting wordt u uitgelegd, de route gedetailleerd en de start- en landingsinstructies in herinnering gebracht. Dit is een unieke kans om de bezienswaardigheden vanuit de lucht te bekijken. Daarboven lijkt de tijd stil te staan…

De essentie

Apparatuuraangepast

De omstandigheden in de lucht zijn niet dezelfde als op de grond! Neem iets mee om je mee te bedekken en comfortabele schoenen.

Een kaderbeveiliging van

Paragliding is een van die praktijken die niet geïmproviseerd kunnen worden! Vertrouw op het Parapente Max team.

Een weergunstig of niets

Rustige luchtomstandigheden zijn verplicht om veilig te kunnen oefenen. Wees geduldig, het opstijgen kan meerdere pogingen kosten.

Dankzij Dévoluy ben ik van de bergen gaan houden!
Devoluy is onze eigen Dolomieten! Een ongelooflijke speeltuin…
Ik ga er al 25 jaar heen en er valt nog steeds zoveel te ontdekken… Nieuwe wandelingen om te doen, ongelooflijke skiroutes, ontelbare bergtoppen om op te stijgen, adembenemende vluchten om hun schoonheid en unieke landschappen.
Paragliders dromen er allemaal van om ooit over dit deel van Frankrijk te vliegen, een herinnering die voor het leven gegrift staat, waar we alleen maar naar terug willen! Het eerste doel dat alle ervaren paraglidingpiloten gemeen hebben, is erin te slagen over Bure te vliegen door op te stijgen vanuit de Buëch-vallei. Dan om de Dévoluy heen langs het plateau van Bure, de kop van Garnesier, de Grand Ferrand, de Obiou, en terug langs de Pierroux-piek en Faraut natuurlijk!”

Het woord van David, uw instructeur

Focus op

De geologie van het massief

De vlucht over Dévoluy geeft u een algemeen beeld van de Hautes-Alpes. Profiteer van dit moment om te proberen een naam te geven aan de omliggende bergtoppen en ons massief met zijn zeer bijzondere geologie te waarderen: omzoomd door grote kliffen en steenslag is het gevormd door gletsjers en regen, die de kalkrotsen hebben weggevreten.

Winter Domaine Alpin Uitzicht vanaf Le Sommarel ©ot Le Dévoluy 04 03 2022 Drone 1Winter Domaine Alpin Uitzicht vanaf Le Sommarel ©ot Le Dévoluy 04 03 2022 Drone 1
©Winter Domaine Alpin Uitzicht vanaf Le Sommarel ©ot Le Dévoluy 04 03 2022 Drone 1

Meer emoties

Sluiten