Dorpen Stations Agnieres En Dévoluy ©otdévoluy 07 01 2021 (2)Dorpen Stations Agnieres En Dévoluy ©otdévoluy 07 01 2021 (2)
©Dorpen Stations Agnieres En Dévoluy ©otdévoluy 07 01 2021 (2)
4 dorpenAuthentieke berglandschappen

De Dévoluy telt vier hoofddorpen, merktekens van een tijd waarin het massief uit vier gemeenten bestond. Tegenwoordig vormen de dorpen Agnières en Dévoluy, Saint Étienne en Dévoluy, Saint Disdier en La Cluse de commune du Dévoluy. Ontdek dorpen en gehuchten die de charme van het verleden combineren met de authenticiteit van het Dévoluy-gebergte.

De dorpen

Aan de voet van Rocher Rond

Agnières en Dévoluy

Dicht bij de badplaats La Joue du Loup, is het dorp van Agnières, met zijn bar/restaurant L’Étincelle en zijn France Services punt, het vertrekpunt voor vele wandelingen over de paden van Dévoluy. Mis niet de beroemde strobalenwerpwedstrijd op 15 augustus en het Altaïr ludieke parcours!

Gezicht op de Bure piek

Saint Étienne en Dévoluy

Aan de voet van het skioord Superdévoluy en de Col du Noyer ligt het dorp Saint Étienne en Dévoluy met het gemeentehuis van Dévoluy en verschillende winkels. Het is het hele jaar door de passage van fietsers, motorrijders en vakantiegangers die het massief ontdekken. Op de achtergrond de top van de Bure en zijn plateau waar het krachtigste observatorium van het noordelijk halfrond staat: het NOEMA observatorium.

Aan de voet van de moederkerk

Saint Disdier

Op 10 km van de badplaatsen Superdévoluy en La Joue du Loup ligt het dorp Saint Disdier en Mère-Eglise, een van de oudste kapellen van de Hautes-Alpes, daterend uit de 11e eeuw. Gebouwd door de Clusiaanse monniken, getuigt het van de vestiging van het kloosterleven in een bergomgeving. Elke zomer vibreert Mère-Eglise op het geluid van de concerten van het Muziekfestival van Dévoluy !
Aan het begin van Saint Disdier en het hele jaar door zijn er talrijke vertrekpunten voor wandelingen (col de L’Aup, Puits des Bans, enz.). Ook in de buurt en niet te missen: de Gillardes bronnen: tweede uitloper achter de Vaucluse fontein, het Pellafol kanaal of de Gicons klimsite.

Een verborgen goudklompje

La Cluse

La Cluse, het eerste dorp van de Dévoluy als u vanuit het zuiden aankomt, is een echte oase van rust die u zal verleiden met zijn authenticiteit en zijn kleine erfgoed. Het dorp ligt op slechts enkele kilometers van de Festre-pas, op de Dévoluy-tour en is ook een vertrekpunt voor vele toerski-, langlauf- en sneeuwschoenroutes!

De essentie

Sluiten