Zen Agritude Flouka boerderij bezoeken ©kinaphotoZenagritude2019 Flouka boerderijbezoek ©kinaphoto (5) 1
©Zen Agritude Flouka boerderij bezoeken ©kinaphoto
Doe

een knuffel

aan een lam

De Dévoluy is vooral een landbouwgebied waar de schapenhouderij overheerst. Profiteer van uw verblijf in het massief om de deuren van de schaapskooien te openen en kennis te maken met de fokkers en hun kuddes. U zult fascinerende beroepen ontdekken, die vaak van generatie op generatie worden doorgegeven, en kunt lammeren, ooien en rammen van dichtbij meemaken.

Warm in de schaapskooien

Tijdens de wintermaanden

De fokkers verzorgen de kuddes, die ze soms meerdere keren per dag bezoeken. Sommigen van hen openen de deur van hun boerderij en onthullen hun dagelijks leven aan u.

Schapenhouders verzorgen hun kudden, die ze soms meerdere keren per dag bezoeken.

Fokkers in Dévoluy sinds 1817

Flouka boerderij

Dit is een familieverhaal, een verhaal van overdracht geïllustreerd door een paar foto’s en het vertellen van herinneringen aan avonden doorgebracht bij het vuur, van grootmoeders breiende terwijl anderen verhalen vertelden terwijl ze stoelen herschikten, bij een hooch. De passie voor de fokkerij verbindt de 6 generaties die sinds 1817 elk hun sporen hebben nagelaten in Maubourg, de bakermat van de familie Arnaud.

Maak kennis met Sébastien, verdiep u in de boerderij, probeer een ritje op de tractor, neem deel aan een wolworkshop of breng een ongewone nacht door dicht bij de dieren, in een Vanka.

Onderdompeling bij Flouka
Onderdompeling bij Flouka
De la toison à la pelote, découverte de la laine mérinos 🐏 du Dévoluy

Het breien brengt ons terug naar mooie jeugdherinneringen, maar ook naar het slechte beeld van de kriebeltrui: geef toe aan de verleiding van merinowol… zo zacht als een lammetje!”

Sébastien vindt dat hij niets heeft uitgevonden, het is natuurlijk een terugkeer naar de basis, een knipoog naar de bergtraditie.

Sébastiens woord

Focus op

Het Family Plus label

De Dévoluy, een gezinsbestemming10 jaar inzet

Met Famille Plus wil Le Dévoluy de professionals van de bestemming bewust maken van de verwachtingen van gezinnen. Samen beloven de resorts en de gelabelde professionals u het volgende voor het onthaal van jong en oud:

  • Een gepersonaliseerd onthaal voor gezinnen
  • Activiteiten aangepast aan alle leeftijden
  • Van de jongste tot de oudste: voor ieder zijn eigen prijs
  • Activiteiten samen of apart te beleven
  • Alle winkels en diensten aanwezig
  • Kinderen in de watten gelegd door onze professionals

Meer emoties

Sluiten