Winterlandschappen Domaine Nordique ©otdévoluy 24 01 2021Winterlandschappen Domaine Nordique ©otdévoluy 24 01 2021
©Winterlandschappen Domaine Nordique ©otdévoluy 24 01 2021
Wandeling naar

De heuvelrug van Baumes

Voor de 360° weergave

Er zijn plaatsen waar het landschap genoeg is voor zichzelf! De top van de Baumes is een van die plaatsen waar de volheid zich uitnodigt tot uw wandeling.
Aan de top maakt u een bocht op uzelf, in de ene richting en dan in de andere, u zult geen spijt hebben van de paar meter niveauverschil die u heeft afgelegd!

Een wandeling

een bezoek waard

Ingeklemd tussen de skioorden Superdévoluy en La Joue du Loup, biedt de bergkam van de Baume voor wie hem bereikt een uitzicht van 360° op het hele massief. Halverwege de plaatsen kijkt de plek uit over de Collet du Tat.

Op de top bieden de reuzen van Dévoluy een opvallend schouwspel. In het noorden opent de Obiou de bal met links ervan een eindeloze rij bergkammen tot aan Garnesier. In het zuiden herbergt de top van de Bure, embleem van het massief, op zijn plateau het krachtigste observatorium van het noordelijk halfrond: NOEMA. In het oosten lijkt de barrière gevormd door de Lieraver en Farraud bergen onbegaanbaar. Als bewijs: alleen met de Noyer-pas kunt u op mooie dagen Dévoluy met Champsaur verbinden.
Ook de berg Saint Gicon is een echte springplank waarachter het meer van Sautet en de vlakte van Pellafol schuilgaan.

Een lezing van landschappen met 100% Wahou-effect!

Aan elk

zijn route

Vanuit de skioorden Superdévoluy of La Joue du Loup trekt u uw sneeuwschoenen aan en volgt u de roze bewegwijzering naar de Collet du Tat. Iets meer dan 100 meter niveauverschil brengt u naar de collet waar u al kunt genieten van een prachtig panorama.

Kijk omhoog, rechts van Superdévoluy, of links van La Joue du Loup, de bergkam van de Baumes is in zicht. Je moet nog honderd meter klimmen. Deze kunnen steiler zijn, afhankelijk van de route die je kiest… Denk er niet te veel over na, als je eenmaal boven bent, wil je niet meer naar beneden!

De essentie

Een wegwijzerroze

Gemakkelijk te herkennen

Een panoramaadembenemend

Een perfecte 360°.

Een routebeschrijvinggedeeld

Multi-activiteit

Een goede start maken

Focus opHet Noordse gebied
  • 18 km aan langlaufloipes en routes;
  • 20 km aan routes voor verschillende activiteiten (voetgangers, sneeuwschoenen, fatbikes, langlaufen en nordic skitochten);
  • 8 langlaufloipes voor alle niveaus (3 groene, 3 blauwe, 1 rode, 1 zwarte);
  • 2 langlaufroutes (1 groen, 1 rood);
  • 3 ontvangstpunten om u te verwelkomen: bij het huis Col du Festre, bij de Cabane des Cloutas in La Joue du Loup, en bij het Sportcentrum in Superdévoluy
  • Ter plaatse: start van de loipes en tracks, verkoop van Nordic Passes, Informatiepunt, parkeerplaats, toiletten, verhuur van materiaal, Nordic activiteiten.

Omdat ik in het massief woon, moet ik zeggen dat het een van mijn favoriete wandelingen is! Gemakkelijk van toegang, staat het toe om een mooi standpunt over heel Dévoluy te hebben. Als het net gesneeuwd heeft, is de oversteek in het witte bos magisch! Niet te missen, zomer of winter. 😀

Fabrice

Meer emoties

Sluiten