Winter Domaine Alpin Uitzicht vanaf Le Sommarel ©ot Le Dévoluy 04 03 2022 Drone 5Winter Domaine Alpin Uitzicht vanaf Le Sommarel ©ot Le Dévoluy 04 03 2022 Drone 5
©Winter Domaine Alpin Uitzicht vanaf Le Sommarel ©ot Le Dévoluy 04 03 2022 Drone 5
Neem

de Pierra skilift

Met de laatste lift, bovenaan het skigebied, de Pierra lift bereikt u een prachtig panorama van de Vercors, de Matheysine en de Écrins op 2.500 meter.
De pistes en gebieden die door de Pierra worden bediend zijn gereserveerd voor goede skiërs. Om nog maar te zwijgen over de toegankelijkheid van de lift zelf, die een eerste obstakel kan zijn!

Het Pierra gebied

en zijn skilift

Met uw ogen gericht op de top van het skigebied, pistekaart op de mobiele applicatie ledevoluy.ski, richt u zich op het gebied Le Pierra.

Installeerd in 1980, is dit de enige lift die het hoogste punt van het skigebied bedient op iets meer dan 2500 meter boven de zeespiegel. Het gebied is steil en vrij van vegetatie.
Verborgen achter de rots van Sommarel moet Le Pierra worden verdiend, vanwege de technische kenmerken van de lijn: verandering van helling, belangrijke hellingsgraad, uitgesproken bochten. De toegang is ook te voorzien: bovenaan, vanaf de moeilijkste pistes of gebieden van het skigebied.

Een hel van een

speelveld

Bij de aankomst van de Pierra skilift:

  • Aan de rechterkant een rode piste, die van de vallon la Truie, de meest afgelegen piste van het skigebied. Het is een wilde vallei die op je wacht, geen skiliften om je heen en vaak weinig skiërs! Stroomafwaarts komt u bij de sector Génépi.
  • Aan uw linkerhand ligt een recent aangelegd gebied met de naam “Zwarte Ram”. Dit is een freeride gebied! Geen verzorging, de ruimte is van jou, druk jezelf uit zoals je wilt.

Begin met de juiste ski

Off-roadVoor jezelf zorgenen anderen

Skiën buiten de gemarkeerde pistes is op eigen risico. Het verdient aanbeveling zich uit te rusten met een lawine-reddingsuitrusting en zich te informeren over het lawinegevaar. Sommige professionals in Dévoluy bieden freeride skilessen aan, vind ze hiernaast.

Off-piste skiën moet ook worden beoefend met respect voor de natuur. stille zones worden soms afgebakend, waar de toegang formeel verboden is. Veel soorten, waarvan sommige bedreigd zijn, zoeken in de winter hun toevlucht in beboste gebieden. Wees waakzaam, vooral na zware sneeuwval en bij extreem koud weer!

Tot slot wordt skiën in het gebied buiten de openingstijden sterk afgeraden. Grooming machines en hun lierkabels vormen een aanzienlijk risico voor skiërs.

Pour la faune, respectez les zones de tranquillité 🙏🏻
Pour la faune, respectez les zones de tranquillité 🙏🏻
Pour la faune, respectez les zones de tranquillité 🙏🏻
Focus op

Het alpiene domein

Het skigebied Dévoluy, in cijfers:

  • 53 pistes (8 groene, 28 blauwe, 12 rode, 5 zwarte)
  • 22 skiliften
  • 2 routes van 1000 meter hoogteverschil
  • 2000 hectare
  • 2 sneeuwtuinen
  • 37km kunstsneeuw
  • 1 sneeuwpark

Meer emoties

Sluiten