Randonnée Crête des Baumes

Wandelcircuit 15 - De bergkam van Baumes

Sportrecreatie, Wandelpaden, Wandelsport in Dévoluy
11.0 km
 • Deze wandeling van gemiddelde moeilijkheidsgraad wordt sterk aanbevolen aan iedereen die een algemeen idee wil hebben van de geografie van het massief. De zeer centrale ligging van de Baumes-heuvelrug en het steile profiel bieden een panoramisch uitzicht.

 • De zeer centrale ligging en het steile karakter van de Crête des Baumes bieden een panoramisch uitzicht over heel Dévoluy.

  Maison du Dévoluy Pont du Pré Serre Gautier
  The Narrows Bois de Boucherac N ° 1 Bois de Boucherac N ° 2
  Crête des Baumes Collet du Tât Bois la Baume
  Le Goutail Les Etroits Serre Gautier Pont du Pré
  Huis van Dévoluy.

  Na het oversteken van de Pont du Pré, achter het Maison du Dévoluy, gaat de route via een asfaltweg verder naar de "Serre Gautier" tegenover...
  De zeer centrale ligging en het steile karakter van de Crête des Baumes bieden een panoramisch uitzicht over heel Dévoluy.

  Maison du Dévoluy> Pont du Pré> Serre Gautier
  > The Narrows> Bois de Boucherac N ° 1> Bois de Boucherac N ° 2
  > Crête des Baumes> Collet du Tât> Bois la Baume
  > Le Goutail> Les Etroits> Serre Gautier> Pont du Pré
  > Huis van Dévoluy.

  Na het oversteken van de Pont du Pré, achter het Maison du Dévoluy, gaat de route via een asfaltweg verder naar de "Serre Gautier" tegenover Saint Etienne en Dévoluy. De route kijkt uit over de Parade des Etroits tot aan het gelijknamige paneel. Bij het bord "Les Etroits" buigt het af naar links in de richting van Bois de Boucherac. Van daaruit volgt het een kleine vallei vol pijnbomen, met een bijzonder rijke flora, en bereikt het de Crête des Baumes, een uitkijkpunt van 360 ° boven het Dévoluy-massief. Vanaf de top dalen we via een steil pad af naar Collet du Tât. Steek vanaf Collet du Tât het bospad over en duik naar de picknicktafels en ga dan naar het bord "Bois la Baume". Vervolg deze aangename afdaling door het kreupelbos tot het volgende bord "Le Goutail". Neem richting "Les Etroits" en "Saint Etienne en Dévoluy". We lopen langs de parade des Etroits in een belvedère om de "Serre Gautier" te bereiken
  en de route van de heenreis.
 • Vertrek
  Dévoluy
 • Van 01/05 tot en met 01/11.
 • Milieu
  • In de bergen
 • Gesproken talen
  • Frans
 • Documentatie
  Met GPX / KML-bestanden kunt u de route van uw wandeling naar uw GPS exporteren (of ander navigatieprogramma)
Sluiten