ZenAgritude©KinaPhotoZenAgritude©KinaPhoto
©ZenAgritude©KinaPhoto
Om te delen met je familie

Top 5 gemakkelijke wandelingen

Wij hebben 5 ideeën voor korte wandelingen met kinderen. Aarzel niet om langs te gaan bij de VVV-kantoren voor meer informatie, of om de D-Izzy gids, de topo gids de randonnée du Dévoluy (met 19 wandelingen voor alle niveaus) of de IGN kaart specifiek voor het Dévoluy massief op te halen.

1.

De Saute-Aure waterval

Op zoek naar een idee voor eenmakkelijke en leuke wandeling met kinderen? Vertrek vanaf de Col du Festre en zet je zinnen op de Saute-Aure waterval. In minder dan 3 km bereikt u de voet van de waterval waar u kunt genieten van een bucolisch uitzicht. Het is een perfecte plek voor eenpicknick of een snack. Achter u liggen de minerale tête de La Cluse, La Joue du Loup en, meer in het algemeen, het hele oostelijke balkon van het Dévoluy-massief.

Opgelet: u loopt door een zomerweidegebied waar u kuddes schapen kunt tegenkomen, bewaakt door een herder en waakhonden. Blijf op het pad en neem een rustige houding aan, zonder u te haasten! Vergeet niet de hekken achter u te sluiten, zodat de kuddes niet kunnen ontsnappen.

Noot: de waterval van de Saute-Aure stroomt alleen in het voorjaar of na zware regenval.

Ik ga mee met de D-Izzy gids!

2.

Le collet du Tât

Vanuit La Joue du Loup of Superdévoluy brengt deze wandeling u naar een kleine pas: de collet du Tât. Het is misschien wel een van de gemakkelijkste plaatsen om te genieten van een panoramisch uitzicht over de belangrijkste toppen van het Dévoluy-massief: de Pic de Bure natuurlijk, maar ook de Obiou of de Grand Ferrand.

Bij de Collet du Tât vindt u een oriëntatietafel en een picnicktafel.

Opgelet:deze wandeling heeft geen schaduwplekken.

Het pluspunt:de terugweg naar de bergkam van de Baumes, gelegen op enkele tientallen meters denivelle boven de Collet du Tât, toegankelijk voor kinderen vanaf 12 jaar, via een pad dat als technisch kan worden beschouwd.

Ik ga mee met de D-Izzy gids!

3.

De Tour du Puy

Deze lus van 4,5 km, die begint in Superdévoluy, kan worden afgelegd met een all-terrain kinderwagen. Halverwege de route komt u een ingerichte belvedère tegen. Voor u liggen de gorges des Étroits, het dorp Saint Étienne en Dévoluy en de berg Farraud.

Ik ga mee met de D-Izzy gids!

4.

Het dorp Agnières en Dévoluy

Deze korte wandeling van minder dan 4 km vanaf La Joue du Loup brengt u naar het dorp Agnières en Dévoluy. U moet twee keer de weg oversteken, dus wees voorzichtig. Neem in het dorp een pauze in de bar en het restaurant Étincelle en verfris uzelf bij de dorpsfontein.

Gethematiseerde route: het avonturenspel “Altaïr et la forêt musicale”. Spelletjes, raadsels en muzikale onderbrekingen voor een leuke tijd met het hele gezin (informatie verkrijgbaar bij de VVV of l’Étincelle).

Ik ga mee met de D-Izzy gids!

5.

Le Puits des Bans

Dit is een retourtje naar een van de bezienswaardigheden van het massief: de Puits des Bans.Deze korte wandeling is ideaal voor een picknickpauze aan het water: u loopt langs de rivier La Souloise van stroomafwaarts, bij het dorp Saint Disdier.
Deze wandeling kan moeilijk zijn voor kinderen onder de 10 jaar: hellingen, oneffen terrein, loopbruggen met leuningen. Er zijn echter geen moeilijkheden tot aan Point de la Cerise, waar u kunt genieten van een picknickplaats.

Noot:De Puits des Bans is een van de meest toegankelijke afgronden van het massief. Met een diepte van 200 meter was het de eerste grot in het massief die werd verkend! Vraag bij de toeristenbureaus naar een speleologie-excursie onder begeleiding.

Ik ga mee met de D-Izzy gids!

Nog meer emoties

Sluiten