st Disdier zomer 2020st Disdier zomer 2020
©st Disdier zomer 2020
Sylvie Delécluse van

gîte d'étape de Saint Disdier

Met een stralende glimlach kookt Sylvie in de gîte d’étape in Saint Disdier en serveert gezonde, 100% huisgemaakte maaltijden aan iedereen die bereid is de deuren van haar oase van rust te openen!

Van Champsaur

naar Le Dévoluy

Van oorsprong komt Sylvie uit het zuiden van Frankrijk en beklimt al sinds haar tienerjaren de toppen van de Hautes-Alpes. Na een tiental jaren in de vallei van Champsaur te hebben doorgebracht, waar ze verschillende functies als administratief medewerkster in Chaillol bekleedde, voelde Sylvie opnieuw de behoefte aan verandering, aan een nieuwe richting.
Het was in februari 2020 dat Sylvie de gîte Saint Disdier ontdekte, die al te koop was aangeboden. Deze voormalige pastorie en zijn atypische inrichting “toevluchtsoord in de vallei” sprak onmiddellijk de vrouw aan die in augustus 2020 de nieuwe uitbater van het etablissement zou worden.

Een huismeester

op alle fronten

Voor deze kookster, berg- en fotografieliefhebber was Le Dévoluy met zijn behouden fauna en flora een voor de hand liggende keuze.contact, de gastvrije wandelaars en de eigenzinnige levensstijl die de seizoenen bieden.
“Leven met de seizoenen en de emoties van de bergen”

Een gîte d’étape is niet alleen een dak boven je hoofd om de nacht door te brengen. Er is ook een leeshoek, spelletjes, het gesuis van de kachel, warme en verfrissende drankjes, advies en vooral de prikkelende geuren die uit de keuken komen. En, zoals in zoveel gîtes voor tussenstops, is diversiteit aan de orde van de dag.

In de nieuwe formule van de gîte vindt u eengulle, gezonde en evenwichtige thuiskeuken op basis van lokale producten. De tuin biedt plaats aan 15 personen in de slaapzaal en aan 24 personen in het restaurantgedeelte en vergroot de accommodatiecapaciteit in de zomer.

Een van de vele projecten: de oprichting van een potager om de producten uit de tuin te bereiden, het tot leven brengen van de plek met activiteiten in samenwerking met lokale dienstverleners en toekomstige projecten rond fotografie.

Doordacht om deel te nemen aan het gemeenschapsleven, neemt Sylvie regelmatig deel aan plaatselijke evenementen en biedt ze cadeaubonnen aan om haar gîte te komen ontdekken.

Omdat ik ben opgegroeid in een omgeving waar potten en pannen de hele dag op het fornuis stonden, wil ik mijn klanten verwelkomen zoals ik mijn vrienden thuis zou verwelkomen.

Portret Sylvie Delécluse Gîte d'étape de St DisdierPortret Sylvie Delécluse Gîte d'étape de St Disdier
©Portret Sylvie Delécluse Gîte d'étape de St Disdier
Sylvie Delécluse

De hoofdzaken

Secret de marmitton

Crumble van rood fruit

(voor 6 personen)

Voor de crumble:

 • 100 g bloem
 • 50 g bruine suiker
 • 50 g boter

Voor de cake:

 • 200 g rood fruit
 • 75 g bloem
 • 70 g basterdsuiker
 • 70 g vloeibare crème fraîche
 • 40 g zachte boter
 • 1 ei
 • 1/2 theelepel theelepel bakpoeder
 • 1 snufje zout

Begin met het maken van de crumble met de bloem, de bruine suiker en de in kleine stukjes gesneden boter. Kneed alles samen tot een kruimelig deeg en zet het opzij in de koelkast.
Klop in een andere kom de boter en suiker door elkaar en voeg dan het ei toe. Klop nogmaals en voeg dan geleidelijk de bloem, het bakpoeder en het zout toe. Beboter en bebloem een vierkante of rechthoekige taartvorm van 20-22 cm en giet het mengsel erin. Schik het fruit erop en bedek het met het kruimeldeeg. Bak 35 minuten in een hete oven van 180° en houd de baktijd in de gaten.

Nog meer emoties

Sluiten