Les Gillardes ©OT Devoluy_08052020Les Gillardes ©OT Devoluy_08052020
©Les Gillardes ©OT Devoluy_08052020

Top 5 fotoplekken

1.

Het Bure-plateau

Dit is DE plek voor buitengewone foto’s in Le Dévoluy! Een uitzicht van 360° op de Zuidelijke Alpen en kolossale antennes die de hemel aftasten. De toegang tot de antennes is een avontuur dat moet worden verdiend: de beklimming gebeurt te voet over een hoogteverschil van meer dan 1000 meter. Als je geen vertrouwen hebt in de bergen, ga dan met een gids.

Bewaar:je begeeft je in een kwetsbaar natuurgebied! De Aurouze herbergt een uitzonderlijke flora en fauna.
Het Dévoluy-massief maakt dan ook deel uit van het Europese netwerk voor het behoud van de biodiversiteit Natura 2000. Om de soorten en het milieu te beschermen, geldt op het plateau van Bure een specifieke regelgeving. Respecteer de aanwezige bewegwijzering als u op de route blijft (volg de mijlpalen of cairns die zichtbaar zijn op het plateau).

Goed om te weten:

  • Honden moeten aangelijnd zijn.
  • Drone-overvluchten en mountainbikes zijn verboden op het plateau van Bure.

Ik ga!

2.

De Col du Charnier

De Col du Charnier bereiken is een reis naar het hart van de typische landschappen van de Dévoluy Alpen! Ontdek de Chourum Clot (en waarom niet zijn ondergrondse gletsjer), klim de vallei van de Charnier op, ingeklemd tussen de imposante klif van de Roche Courbe en de zuidelijke hellingen van de emblematische Grand Ferrand, en bereik tenslotte de pas. Het uitzicht over de Drôme en het Lac du Lauzon is opmerkelijk. Dit meer wordt gevormd wanneer de sneeuw smelt en duurt tot half juli.

Ik ga!.

3.

De Col de l’Aup

Gelegen op het noordelijkste punt van de Dévoluy, biedt de Col de l’Aup een adembenemend uitzicht op de Obiou, het Lac du Sautet en meer in het algemeen de hele oostelijke barrière van het massief. Rechts de Pic Pierroux van 2.377 m en links de Gicon van 2.087 m! De hut Col de l’Aup is gereserveerd voor pastorale activiteiten op mooie dagen en kan de rest van het jaar worden gebruikt als onbewaakt toevluchtsoord.

Ik ga erheen!

4.

Pierre Baudinard

De route naar Pierre Baudinard voert u over oude muilezelpaden, nog steeds omzoomd met opmerkelijke droogstenen muren. De lange maar gestage klim brengt je naar de indrukwekkende chaos van rotsblokken van de Pierre Baudinard-hut! Achter u, de lineaire oostelijke barrière van het massief van de Col de l’Aup tot de Col de Rabou. Aan uw rechterhand, de Pic de Bure en zijn plateau.

Ik ben weg!

5.

De Agulhas Pas

Een Mongoolse steppe? Een uitgestrekt Nieuw-Zeelands plateau? Een beetje van beide? De bodem van de Aiguilles-vallei is uniek. Hier heeft een gletsjermeer plaatsgemaakt voor een meanderende stroom.
Beginnend op de Col du Festre wacht u een wandeling
van gemiddelde moeilijkheidsgraad, met een kort luchtgedeelte.
Waarschuwing: dit gedeelte is niet aan te raden bij nat weer, want de bergkam wordt snel glad.

Ik ga!

Nog meer emoties

Sluiten