Chourumolympique ©thibaut Blais februari2019 (1)Chourumolympique ©thibaut Blais februari2019 (1)
©Chourumolympique ©thibaut Blais februari2019 (1)

Top 3 chourums

om te ontdekken in de winter

Wat als je de chourums van Dévoluy ging ontdekken? Deze natuurlijke grotten, die talrijk zijn in de Dévoluy, gaan soms tot een diepte van 100 m (980 m voor de chourum des Aiguilles, de diepste van het massief)! Wat speleologie betreft, mag u de Puits des Bans chourum niet missen! De beroemdste, vooral in de bergsportwereld, zijn de Traversée Héroïque en de Chourum Olympique. Genoeg om de specialisten van sportieve uitdagingen te motiveren!

1.

De twin chourums

Gelegen tussen de resorts en de Collet du Tat, op een steenworp afstand van het alpine skigebied, zijn de twin chourums toegankelijk voor iedereen, zowel op sneeuwschoenen als op skitouring. Ze vereisen geen technische vaardigheden om ze te observeren.

Neem dus even de hoogte en maak kennis met een van de meest toegankelijke chourums van Dévoluy!

Ik wil deze wandeling doen

2.

De heldentocht

Hoe omschrijf je dit toegankelijke maar elitaire chourum? Aan de voet van de Pic de Bure en de Vallon de Corne is de Heroic Crossing een van de meest indrukwekkende chourums van het massief. Open je ogen wijd, tenzij het die van de chourum zijn die naar je kijken :)!
Zorg voor alle nodige uitrusting voor het bergbeklimmen en verwaarloos de sneeuwcondities op het moment van je uitstapje niet. Professionele begeleiding wordt sterk aanbevolen
.

Ik wil deze race doen

3.

De Olympische chourum

Het doet zijn naam eer aan! De Olympic Chourum is lang en moeilijk toegankelijk, zeer technisch door zijn helling in het bijzonder, en zeer populair bij ervaren bergbeklimmers. Bij de uitgang van de chourum, vanaf de top van de Grand Ferrand, is het 360° panorama als geen ander.

Zorg voor alle uitrusting die je nodig hebt voor het bergbeklimmen en verwaarloos de sneeuwcondities niet als je op pad gaat. Professionele begeleiding wordt ten zeerste aanbevolen, naast het vereiste fysieke en technische niveau.

Ik wil deze race doen

Bekijk al onze skitochten.

Meer emoties

Sluiten