Col de L'Aup

Wandelcircuit 4 - Col de l'Aup

Sportrecreatie, Wandelsport, Wandelpaden in Dévoluy
15.0 km
 • Deze lus biedt een grote diversiteit aan landschappen en opmerkelijke locaties! Heropleving van de Puy des Bans, de bergweide van Aup, Mère-Église ... De variant vanaf Hauts Gicons maakt het gemakkelijker om de Aup-pas te bereiken.

 • In de Gorges de la Souloise, vlakbij de Puits des Bans, zijn de rotsen uitgerust met metalen sporten om het oversteken te vergemakkelijken.
  Circuit te vermijden bij regenachtig weer.

  aint Disdier Pont de la Cerise Le Béal Bois des Bans
  Puits des Bans Le Collet Torrent des Queyras
  De Côtes Col ​​de l'Aup De Côtes Pas de la Tendille
  Les Hauts Gicons Les Fontanettes Les Bas Gicons
  Moederkerk Saint Disdier.

  In Saint Disdier begint het pad door de loop van de Souloise te volgen,...
  In de Gorges de la Souloise, vlakbij de Puits des Bans, zijn de rotsen uitgerust met metalen sporten om het oversteken te vergemakkelijken.
  Circuit te vermijden bij regenachtig weer.

  aint Disdier> Pont de la Cerise> Le Béal> Bois des Bans
  > Puits des Bans> Le Collet> Torrent des Queyras
  > De Côtes> Col ​​de l'Aup> De Côtes> Pas de la Tendille
  > Les Hauts Gicons> Les Fontanettes> Les Bas Gicons
  > Moederkerk> Saint Disdier.

  In Saint Disdier begint het pad door de loop van de Souloise te volgen, het steekt de Pont de la Cerise over en klimt naar de ingang van de Gorges bij de Puit des Bans. Een korte doorgang uitgerust met sporten stelt u in staat deze te verlaten en kort daarna via een steil pad het gehucht Collet te bereiken. We nemen de weg richting La Chastre waar we verder gaan op een gemakkelijk landbouwpad tot aan de "Torrent des Queyras". Sla rechtsaf de vallei in die de stroom volgt en uitkomt op het weiland om de hut en tenslotte "Le Col de l'Aup" te bereiken. We klimmen 50 meter naar links voor een schitterend panorama.
  Om terug te keren, gaat u naar het bord "Les Côtes" en volgt u het pastorale pad op een balkon dat ons terugbrengt naar Les Gicons. Wanneer u aankomt bij "Hauts Gicons", volgt u de weg D520 tot het bord "Les Fontanettes" en volgt u de afdaling naar Mère-Eglise. Je hebt twee keuzes om Saint Disdier te bereiken: daal af via de kruiswegstaties onder de begraafplaats of neem de variant via het dorp Jouves.
 • Vertrek
  Dévoluy
 • Van 01/05 tot en met 01/11.
 • Milieu
  • In de bergen
 • Gesproken talen
  • Frans
 • Documentatie
  Met GPX / KML-bestanden kunt u de route van uw wandeling naar uw GPS exporteren (of ander navigatieprogramma)
Sluiten