Zie foto's (3)

La Lame Dévoluarde

Winkels, Kunsthandelaars, Messenmaker in Dévoluy
 • Vervaardiging van handgemaakte messen (hoofdzakelijk in Damascusstaal) voor verkoop via de website www.lalamedevoluarde.fr of op verzoek van de klant.

 • Gevestigd in Collet, maakt deze jonge autodidact zijn eigen Damascus messen. Dit is een specifieke techniek waarbij lagen van hard en zacht staal worden samengevoegd door ze in de smederij te lassen, wat kan gaan van ongeveer tien lagen staal tot 500 of zelfs 1.000 lagen. Damascusmessen zijn te herkennen aan het patroon en het reliëf die op het lemmet zijn achtergebleven na het onderdompelen in zuur, waardoor het staal ook zijn kleur krijgt (zwart, grijs, wit).
  Voor de houten handvaten van...
  Gevestigd in Collet, maakt deze jonge autodidact zijn eigen Damascus messen. Dit is een specifieke techniek waarbij lagen van hard en zacht staal worden samengevoegd door ze in de smederij te lassen, wat kan gaan van ongeveer tien lagen staal tot 500 of zelfs 1.000 lagen. Damascusmessen zijn te herkennen aan het patroon en het reliëf die op het lemmet zijn achtergebleven na het onderdompelen in zuur, waardoor het staal ook zijn kleur krijgt (zwart, grijs, wit).
  Voor de houten handvaten van zijn messen koopt Tony blokken hout (voornamelijk exotisch hout) die hij zelf vormt tot de eindassemblage.
  Op zijn website wordt een catalogus aangeboden van een tiental messen met vast lemmet (ongeveer 10 tot 15 cm lang, afhankelijk van het model). De zogenaamde vouwmessen zouden tegen het einde van het jaar moeten aankomen. Al deze messen worden op bestelling gemaakt en verkocht met een lederen schede. Hou rekening met ongeveer een week voor de productie.
 • Gesproken talen
  • Frans
Openings
Openingstijden
 • Heel het jaar 2024
  Geopend Alle dagen
Sluiten