Evenements_Eté_Festival_Image 2022_©OTLeDevoluy_21-07-2022_Bure_HD_11Evenements_Eté_Festival_Image 2022_©OTLeDevoluy_21-07-2022_Bure_HD_11
©Evenements_Eté_Festival_Image 2022_©OTLeDevoluy_21-07-2022_Bure_HD_11|ROBIN MALGAT

De Tour du Dévoluy

te voet

In 4, 5 of meer dagen verkent u de paden rond het Dévoluy-massief.

U volgt de GR93, de GR 94 en de PR en kunt naar believen verschillende varianten aan uw tocht toevoegen. De Tour du Dévoluy is bedoeld om wild, veeleisend en exotisch te zijn. Afhankelijk van de sneeuwcondities kunt u hem van mei tot oktober ontdekken.

U kunt verschillende varianten aan uw tocht toevoegen naar gelang uw voorkeur.

Saint Étienne - Les Sauvas

Fase 1

Deze eerste etappe is waarschijnlijk de meest alpiene van de Tour. Vanuit Saint Etienne gaat het richting Enclus en de IRAM-kabelbaan. Een mooie klim door de alpenweiden brengt u naar de voet van één van de reuzen van Dévoluy: Le Pic de Bure. U gaat de Combe Ratin op, via de GR. Een opvallende verandering van sfeer; u en de stenen muren worden één. U komt op het plateau direct bij het IRAM observatorium, waar zijn 12 indrukwekkende antennes die naar de sterren luisteren u zullen doen nadenken. Vervolgens steekt u het plateau van Bure over, maakt al dan niet de terugtocht naar de Pic de Bure en duikt naar het Maison Forestière des Sauvas

Reken voor deze etappe 7 tot 8 uur wandelen.

Les Sauvas - La Cluse

Stap 2

Van Sauvas gaan we naar La Montagne en vervolgens naar Rabioux voordat we opnieuw stoppen bij het dorpje La Cluse, de zuidelijke toegangspoort tot de Dévoluy.

La Cluse - La Jarjatte

Stap 3

Deze etappe brengt u naar La Drôme. Vanuit La Cluse bereikt u de Col du Festre. Op de pas gaat u richting de Vallon des Aiguilles, een karakteristieke vallei van de Dévoluy. Afhankelijk van het seizoen ziet u de Saute Aure waterval die snel opdroogt. De Col des Aiguilles is het doel, waardoor u kunt overstappen op de Dôme. Op de pas brengt een lange maar niet technische afdaling u naar het dorp La Jarjatte.

Noot:De toegang tot de alpenweide aan de kant van de Drôme is van 15 juni tot 15 oktober verboden voor honden, zelfs als ze aangelijnd zijn.

La Jarjatte - Lachaup

Stap 4

Na de Buech over de weg te hebben gevolgd, begint u aan een lange klim naar de Fleyrard-hut. Maak van de gelegenheid gebruik om uw watervoorraad aan te vullen! Vanaf de hut wordt de klim steil om het enige meer van het massief te bereiken, de Lauzon, die u links passeert. Voor u ligt, tussen de Tête du Lauzon en de Rocher Rond, de Col de Charnier, waarmee u de Dévoluy weer in kunt. Op de pas kunt u, afhankelijk van uw conditie, een omweg maken naar een andere reus van de Dévoluy: Le Grand Ferrand (2.758 m).

Accommodatie

op dit podium

Lachaup - Saint Disdier

Stap 5

Deze veel minder veeleisende etappe brengt u naar het dorp Saint Disdier, onderaan de vallei. U kunt uw route ook voortzetten over een balkon en het dorp Le Collet bereiken, langs de kapel Mère-Eglise.

Saint - Disdier - Saint Étienne

Stap 6

Laatste etappe van uw reis! Vanaf Saint Disdier, voordat u de Collet bereikt, kunt u een variatie aan uw tocht toevoegen door de Col de L’Aup te bereiken die u een prachtig uitzicht biedt op het meer van Sautet en de majestueuze Tête de l’Obiou. Volg de GR naar de Collet met de Pic de Bure op de achtergrond. U domineert Saint Etienne, boven de Gorges du Rif die u afdaalt om de via ferrata parkeerplaats te bereiken en het dorp Saint Etienne te bereiken.


Meer emoties

Sluiten