SONY DSCSONY DSC
©SONY DSC
Het witte spoor van Dévoluy

Om het jaar goed te beginnen.

In korte passen of in lange passen, het witte parcours van Dévoluy is de gelegenheid om aan het begin van het jaar een goed voornemen te maken. Twee 100% witte banen, met enkele trapper passages (niet geprepareerd) die hun sporen achterlaten!

De Dévol'Ice route of

Rennen op sneeuw

Het begin van januari wordt sinds 2017 gemarkeerd door de Dévol’Ice Trail.
Twee parcoursen (van ongeveer 8 en 16 km) in een lus vanaf het sportcentrum in Superdévoluy stellen u in staat om een deel van het Nordic gebied van Dévoluy te ontdekken. De inschrijving gaat eind 2022 open!

Op een afstand

Kort of iets langer

La Foulée Blanche (16 km / 700 D+)
Deze route voert u door het Noordse domein van Dévoluy, tussen de skioorden Superdévoluy en La Joue du Loup. Een paar trapperspassages zullen uw tocht opleuken
Bij de Collet du Tât zet u uw ogen wijd open: voor u de Obiou en de Grand Ferrand en achter u de Pic de Bure.
Start om 10.15 uur.

De Blanchon (7 km / ~200 D+)
Met deze route ontdekt u het witte pad. U gaat voornamelijk over geprepareerde paden, met een paar “trapper” secties, voornamelijk met een bergafwaarts profiel, om uw vooruitgang te stimuleren.
Start om 10.15 uur.

De essentie

2 cursussenvoor alle niveaus

Met een panoramisch uitzicht op het Obiou-gebergte – Grand Ferrand.

1 leveringgourmet

Een warme soep en iets om je warm te houden bij aankomst.

1 team van vrijwilligersmet een gevoel van welkom

Vriendelijkheid blijft het parool van de organisatie.

Het was een primeur, maar het zal niet de laatste zijn! Een geweldige organisatie en superaardige vrijwilligers! Hartelijk dank.

Anne-Laure’s woord

Loopt het hele jaar door

De DévoluyLand van het pad

Op zonnige dagen verwelkomt het Dévoluy-massief u met een aanbod van wandelroutes vanaf de Festre-pas, Joue du Loup en Superdévoluy.

U ontdekt een echte natuurlijke en wilde speeltuin, in een bergachtige omgeving, omringd door de reuzen van Dévoluy zoals de Pic de Bure, de Grand Ferrand of de Obiou. Een ideale omgeving voor trail running, met een reeks gemarkeerde routes van 6 tot 30 km, toegankelijk voor iedereen.

De Grande Trace alpitrail markeert het einde van de zomer. Met twee etappes van elk ongeveer 20 km en 2.000 D+ wordt La Grande Trace in paren verreden. Op het programma: bergkammen, chourums en min of meer glooiende singles. Een avontuur om te delen!

Meer emoties

Sluiten